JESUS CHRESTUS KIRJAN ESITTELY

Jesus Chrestus kertoo lukemieni arkeologisten ja historiallisten tietojen pohjalta kristinuskon synnystä. Alkuperäisiä evankeliumitekstejä ei tarkoitettu uskonnon pohjaksi, vaan ne olivat muistiinpanoja eri henkilöille, kuten historiallisiksi kirjoituksiksi luonnehditut tekstit.

Juutalaiset eivät pidä kristinuskosta sen harhaoppien takia ja siihen otettujen omien historiallisten tekstiensä lainaamisesta. Tärkein asia on huomata, että Paavali ja Silas kumppaneineen olivat roomalaisia. Paavalin levittämä Jumalan sana oli Jesus Chrestuk-sen Roomassa juutalaissiirtolaisten keskuuteen perustaman kristittyjen lahkon opetuksia Serapiksen palvonnasta ja hän levitti kristinuskoa Roomasta muualle, eikä Juudeasta Roomaan, kuten luullaan.

Kirjani kertoo Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen liittyvät oikeat tiedot ja kirkon salaaman tiedon Roomassa kapinoinnista ristiinnaulituksi tuomitusta Jeesus Nasaretilaisesta. Kirjassa puhutaan Olevaisuudesta erotuksena eri uskontoihin.

Kristitty sana tulee Chrestuksesta eli Kristuksesta, joka johti Isiksen palvontaan pohjautuvaa ihmissyöjäkulttiuskontoa Roomassa, ja jonka vuoksi juutalaisetkin vainosivat kristittyjen lahkoa.

Kristinusko ei ole lähtöisin Israelista, vaan Roomasta, josta se levisi kaikkialle.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen