ROOMAN KEISARIT JA ISIS

Aleksanteri Suuren sotajoukot levittivät Isiksen palvonnan koko kreikkalaisroomalaiseen maailmaan. Tacitus kertoo, kuinka Augustus kielsi Isiksen palvonnan ja tuhosi hänen temppelinsä. Augustus yritti käännyttää roomalaiset takaisin palvomaan roomalaisia jumalia.

Caligulan vallassa olon loppuajalla Isiksen palvonta heräsi uudestaan eloon, kun Galileasta karkotettu Jesus Chrestus pyysi häneltä, että saisi korjauttaa Isiksen temppelin ja käynnistää palvonnan uudelleen.

Caligulan poismenon jälkeen häntä seurasi Tiberius Claudius Nero Caesar Drusus, jonka hallintokausi oli v. 41-54 jaa. Claudiusta sanottiin nimellä Tiberius tai Tiberius Claudius sekä pelkästään nimellä Claudius. Raamatun Tiberius oli Tiberius Claudius. Keisari Tiberius Claudius tuomitsi Jesus Chrestuksen kuolemaan ristillä.

Historioitsijat ovat laidastaan kirjoittaneet, että keisari Tiberius keskusteli henkilökohtaisesti Jesus Chrestuksen ristiinnaulitsemisesta juuri ennen tuomioon täytäntöönpanosta Pilatuksen kanssa. Tätä on väitetty mahdottomuudeksi, mutta koska ristiinnaulitseminen tapahtui Roomassa, keskustelu on täysin totta.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen