CHRESTUS ELI KRISTOS, TULEVA KUNINGAS

Kuninkaan sanansaattaja oli tavan mukaan tullut Marian luokse ja sanonut, että pyhä henki eli ylipappi haluaa sinut vaimokseen. Sanansaattaja oli vielä kertonut Elisabetin tädille Marialle, että älä pelkää, vaikka ylipappi tulee päällesi ja tulet raskaaksi. Sitä pyhää, mikä sinusta syntyy pitää kut-suttaman ylimmän lapseksi. Maria meni naimisiin pyhän hengen eli ylipapin kanssa. Hänkään ei ollut onnistunut tulemaan raskaaksi ja kuninkaan sanansaattaja oli ilmestynyt hänen kotiinsa sanoen, että älä sure lapsettomuuttasi, alkoihan sisaresi Annakin odottaa lasta vanhoilla päivillään, vaikka lankosi Joiakim oli jo iäkäs.

Raamattu antaa ymmärtää, että se Maria, joka miehistä ei mitään tiennyt olisi ollut nuori Neitsyt Maria, mutta näin ei ole, vaan kyseessä on Annan ja Zoian sisko Maria, joka on jo huomattavasti vanhempi. Anna oli naimisissa Joiakimin kanssa. Maria synnytti Salome nimisen tyttären.

Maria ihmetteli sanansaattajalle, että vaikka hän ei miehistä mitään tiedä, niin pystyykö hyvin iälliseksi tullut pyhä henki eli ylipappi siittämään vielä lapsia. Maria oli työskennellyt Herran palvelijana Daavid kuninkaan palatsissa koko ikänsä.

Kertomus kokonaisuudessaan PSARI-kirjassa.

Neitsyt Maria eli naimaton Maria teki ruokaa, kun ovelta kuului voimakas koputus. Elisabetin tädin Marian aviomies pyhä henki eli ylipappi saapui Sakariaan kotiin Kristoksen eli Herran äidin Marian kanssa tullen hekin tervehtimään tulevaa äitiä kuultuaan tämän raskaudesta ja synnyttävän milloin tahansa.

Luukkaan evankeliumista: Herran äidin synnyttämisestä oli kulunut jo kuukausi ja Kristos vauva oli kuukautta vanhempi kuin Johannes eli Joos Kastaja. Jeshuan syntyessä Kristos oli 7 kk ja Joos Kastaja 6 kk. Herran äiti Maria tervehti ensin Elisabetia ja sitten Elisabet täyttyi pyhällä hengellä eli ylipappi tuli ja onnitteli häntä. Elisabet puhkesi puhumaan kovalla äänellä, jotta kaikki kuulisivat:"Siunattu sinä vaimojen joukossa ja siunattu sinun kohtusi hedelmä Kristos. Kuinka minulle suotiin näin suuri kunnia, että tulevan kuninkaan Herran äiti saapui tervehdyskäynnille luokseni? Tästä ilosta vauvakin potkii kohdussani."

Kyseessä oli Galileassa sijaitsevan Beetlehemin ja sen vuoristo-osan, jota kutsuttiin Daavidin kaupungiksi, paikalliskuningas eli paikallisjumala, joka oli Kristoksen eli Chrestuksen isä. Tämän vuoksi Jesus Chrestus eli Jeesus Kristus sanoi olevansa jumalan poika.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen