KRISTITTYJEN JA VAINOTTUJEN SYMBOLIT

Kristittyjen symbolia krusifiksia käytettiin Roomassa v. 49 jKr.(52 jaa.), jolloin Chrestus ristiinnaulittiin. Galileassa ja Juudeassa merkkinä oli kala-sanan alkukirjain X. Kuvio muodostettiin kahdella kaarella maahan; ICQU&= salakielellä C-Q-&. Jesus Chrestuksen ja alkukristittyjen yksi merkki oli rinnan päällä ristissä olevat käsivarret, jotka kuvasivat ristimerkkiä. 

Inhimillisesti ajatelleiden risti oli sanan ensimmäinen kirjain X. Se piirrettiin tukan alle piiloon otsaan tai kämmenselkään. Juudeassa tapahtuneessa tuomiossa Jeesus Bar Abbaksella oli kädessä puinen pieni risti X juutalaisten pääsiäisenä häntä vietäessä tuomittavaksi ja ruoskittavaksi. Se tehtiin solmimalla 2 pientä puuta yhteen kankaalla tai nahalla. Kuviossa Q,th-kirjain on kalan keskiosa;C, kh-kirjain pyrstö ja &,s-stigma-kirjain pää. Salakielessä kirjaimille annettiin lukuarvot ottaen käytöstä poistetut kirjaimet käyttöön. Roomalaissotilaat, eivätkä saddukeuslaiset papit ymmärtäneet salakirjoitusta.

Johanneksen ilmestyskirjassa oleva pedon nimi, pedon lukuarvo 6-6-6 ja pedon merkki ovat olleet arvoitus kauan. Raamatussa lukee: "Se, jolla ymmärrys on, ymmärtää ja tietää pedon, pedon merkin ja luvun!" Peto tarkoitti kristittyjen merkkiä kalaa tai kalastajaa. Serapiksen palvojat ja alkukristityt käyttivät samaa lukua 666. Se oli Isiksen salainen merkki &&&eli 666. Stigman lukuarvo on 6.


KIRJAIN

LUKUARVO

NIMI

Aa    

1

alfa

Qq  

9

thita, th

Cc  

600

hi, kh

Ww

800

omegha

KÄYTÖSTÄ POISTETUT KIRJAIMET  

&, j  

6

stigma, s

&T

6

stigma ja taf, st

sampi

900

sampi

Kreikan pienet kirjaimet tulivat 800-luvulla jaa. Sitä ennen pienillä kirjaimilla aidoiksi väitetyt tekstit ovat väärennöksiä. Salakielessä joka toinen numero tai tavu on ylösalaisin; 6 = 600, keskino 6 = 9 ja 6 = 6. "Se on ihmisen nimi" = kalastaja.Kirjainten ja numeron yhdistelmä oliC-9-& tai 6-9-6. Onko leipää tai kalaa = YWM h CQ&, C-8-Y = kalaa ja leipää.

Ossuaarissa oli D(drakhmee) ja sen sisällä ympyrässä T = 1 talantiaios = 6 drakhmees = 6 hopearahaa. T oli hinta, eikä siitä voinut päätellä, kuka oli kristitty.


kuva1kuva2

1 metreetes = mitta = n. 40 l kalaa maksoi 1 hopearahan kristityille ja muille = T (taf, tau) = 6 hopearahaa.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen