JAKEITA JEESUS KRISTUKSESTA ELI CHRESTUKSESTA RAAMATUSTA

Luuk. 2:2 Tämä verollepano oli 1. ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. - Aiemmin verotus ja väestönlasku olivat tapahtuneet arvioimalla ja nyt tehtiin tarkat luettelot. Juudeassa verollepanoa ei suoritettu, koska se oli vielä autonominen Herodesten kuningaskunta.

4 Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. - Nasaret perustettiin v. 50 jKr. eli v. 55 jaa. Daavidin kaupunki oli Galilean Beetlehem (VT).

7 ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. Jeshua syntyi. Kertomus jatkuu Kristuksen syntymällä n. ½ v. aiemmin.

9 Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli (= kuninkaan lähetti), ja Herran kirkkaus (= soihtu) ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet (he luulivat olevansa kuninkaan mailla),

11 Tänään on teille Daavidin kaupungissa (= Galilean Beetlehemissä) syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus (= Christus tai Chrestus), Herra.

12 Tämä on merkkinä teille: löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä (tai kaukalossa)."

13 Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko (edellä kulkenutta lähettiä seurasi kuninkaan kukkulalla sijaineen palatsin sotilaita), joka ylisti Jumalaa (= kuningasta) sanoen:

14 Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa (lisätty virke).

Room. 1:4 pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jesus Kristus, meidän Herramme,

Room. 3:24 mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jesus on lunastanut heidät vapaiksi.

Room. 5:2 Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen.

Room. 5:6 Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti.

Room. 5:8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.

Room. 5:21 Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

Room. 6:4 Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden (= soihdun) voimalla herätettiin kuolleista (= nukkumasta).

Room. 6:9 Tiedämme, että koska Kristus on herätetty kuolleista (= nukkumasta tai unestaan), hän ei enää kuole (= mene enää nukkumaan), eikä kuolemalla (= häntä ei väsytä)ole enää valtaa häneen.

Room. 6:10 Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle.

Room. 8:10 Jos Kristus on teissä (lahkon jäsenet söivät Jesus Chrestuksen ruumiin), teidän ruumiinne tosin on kuollut synnin vuoksi, mutta Henki luo elämää, koska teidät on tehty vanhurskaiksi.

Room. 8:34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus -- mutta hän on kuollut (= mennyt nukkumaan) meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista (= herätetty nukkumasta), hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme!

Room. 9:5 Heidän ovat kantaisät (= Daavidin kaupunkivaltion kuninkaat), heistä on Kristus ihmisenä lähtöisin, hän, joka on kaiken yläpuolella, ikuisesti ylistetty Jumala, aamen!

Room. 10:4 Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo.

Room. 13:14 Pukekaa yllenne Herra Jesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.

Room. 14:9 Juuri sitä vartenhan Kristus kuoli (= meni nukkumaan) ja heräsi elämään, että hän olisi niin kuolleiden kuin elävienkin Herra (= nukkumassa olevien ja hereillä olevienkin johtaja).

Room. 14:15 Jos veljesi pahastuu ruoastasi (= ihmislihasta), et enää ole noudattanut rakkauden vaatimuksia (= Isis jumalan palvontaan liittyvää rituaalia). Älä saata ruoallasi perikatoon sitä, jonka vuoksi Kristus on kuollut.

Room. 15:8 Tarkoitan tätä: Kristus (= Jesus Chrestus tuli juutalaisten kuninkaaksi Roomaan) on tullut palvelemaan juutalaisia. Hän on tullut vahvistamaan isille annetut lupaukset osoittaakseen, että Jumala pysyy sanassaan.

Room. 15:18 En näet rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus on minun kauttani tehnyt saattaakseen maailman kansat kuuliaisiksi, puheiden ja tekojen, ...


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen