LUKU 666

Kristittyjen symbolia krusifiksia käytettiin Roomassa v. 49 jKr. (52 jaa.) jälkeen, jolloin Chrestus ristiinnaulittiin. Galileassa ja Juudeassa merkkinä oli kala-sanan alkukirjain X. Kuvio muodostettiin kahdella kaarella maahan; ICQU& = salakielellä C-Q-&. Jesus Chrestuksen ja alkukristittyjen yksi merkki oli rinnan päällä ristissä olevat käsivarret, jotka kuvasivat risti-merkkiä. Inhimillisesti ajatelleiden risti oli sanan ensimmäinen kirjain X. Se piirrettiin tukan alle piiloon otsaan tai kämmenselkään. Juudeassa tapahtuneessa tuomiossa Jeesus Bar Abbaksella oli kädessä puinen pieni risti X juutalaisten pääsiäisenä häntä vietäessä tuomittavaksi ja ruoskittavaksi. Se tehtiin solmimalla 2 pientä puuta yhteen kankaalla tai nahalla. Kuviossa Q,th-kirjain on kalan keskiosa; C,kh-kirjain pyrstö ja &,s-stigma-kirjain pää. Salakielessä kirjaimille annettiin lukuarvot ottaen käytöstä poistetut kirjaimet käyttöön.


                                    risti                                       ikhtys

 

Johanneksen ilmestyskirjan pedon nimi, merkki ja lukuarvo ovat olleet ikuinen arvoitus. Tiedemiehet ovat tutkineet 666:n arvoitusta keksimättä ratkaisua. Peto tarkoitti alkukristittyjen ensimmäistä merkkiä kalaa. Luvulle haetaan vastaava kirjain huomioiden, että joka toinen numero ja sitä kautta tavu on ylösalaisin; alun numero 6 = 600, keskimmäinen numero 6 = 9 ja lopun numero 6 = 6. "Se on ihmisen nimi" eli kalastaja! - ammatti, ei nimi. Merkkinä käytettiin myös numeroita ja kirjaimia yhdessä Q-9-&. Luvun 6-6-6 sijaan käytettiin myös lukua 6-9-6.

Näyttämällä X-kirjaimen sai ostettua halvemmalla tai peräti rovolla (0,08 snt.). Hinta oli muille kuusinkertainen kuten jonkun kuollessa maksu luuarkusta. Hintalappujen puuttuessa ossuaarin kanteen oli kaiverrettu Dja sen sisällä ympyrässä oli T-kirjain eli yksi talantiaios (= kuusi drakhmees eli kuusi hopearahaa). Merkki oli hinta, eikä siitä voi päätellä, kuka oli kristitty.                               kalasymboli                                       talantiaios

Yksi metreetes eli mitta on noin 40 litraa. Tämä määrä kalaa maksoi yhden hopearahan kristityille ja muille T (taf, tau) vastasi hintana kuutta hopearahaa.

Serapiksen palvojat ja alkukristityt käyttivät samaa lukua 666. Se oli Isiksen salainen merkki &&& eli 666. Stigman lukuarvo on 6, joita merkissä oli kolme peräkkäin.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen