PAAVALIN NEOLOGISMI; HOMO VAI EI?


Paavalin väitetään keksineen uuden sanan kreikankieleen 1.Kor. 6:9 jakeessaan, nimittäin arsenokoitai. Paavali ei itse ole tätä kirjoittanut, sillä vasta 300-luvulla keisari Konstantinus Suuren pojat kielsivät homoseksuaalien väliset suhteet. Paavalin ensimmäinen korinttolaiskirje on kadonnut, joten Paavalin kirjoittamaksi väitetty kirje ei ole aito.

1.Kor. 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,    

9 η ουκ οιδατε οτι αδικοι θεου βασιλειαν ου κληρονομησουσιν μη πλανασθε ουτε πορνοι ουτε ειδωλολατραι ουτε μοιχοι ουτε μαλακοι ουτε αρσενοκοιται

Arsenokoitain on sanottu tarkoittavan homoseksuaalisuutta, mutta se ei pidä paikkaansa, vaan kreikan sana arsenokoitai tarkoittaa heteromiesten suorittamaan anaaliyhdyntää naiselle, eikä suinkaan homomiesten yhdyntätapaa tai homoseksuaalisuutta.
 
Sana paiderastia ei tarkoita homoseksuaalisuutta, vaan tarkoittaa aikuista heteromiestä, joka yhtyy poikalapseen. Paiderastia tulee kreikan sanoista paidos eli poikalapsi ja erastes eli rakkaus tai erastai, joka on suomeksi rakastaja. Englannin sanat pederast ja pedofiili tulevat samoista kreikan sanoista.

Paavali puhuu myös pornoi -sanasta, eikä sekään sana tarkoita miesprostituutiota harjoittavia miehiä, vaan miehiä, jotka ostavat seksiä huorilta.

Voit katsoa alla olevista linkeistä muiden tekemää analyysiä arsenokoitaista:

http://www.religioustolerance.org/homarsen.htm
http://www.religioustolerance.org/hom_bibc7.htm

(Artikkeli lisätty 2.7.2011)

Palaa takaisin

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen