MARKUS  APOKRYFEISSÄ

Tuomas Leväsen kääntämä Markuksen koptin kielinen evankeliumiteksti on kokonaisuudessaan luettavissa keskussivun linkin kautta.

Ohessa tekstin kohta, jossa viitataan Serapiksen palvontaan. Tekstissä Markus myös rukoilee Jeesus Kristusta, joten hän on ollut myös Serapiksen palvoja.

"Ja kun hän heräsi unestaan, hän kohotti silmänsä taivaaseen ja sanoi: "Minä kiitän Sinua, oi minun Herrani Jeesus Kristus, ja rukoilen Sinua ottamaan minut vastaan luoksesi, että voisin olla onnellinen Sinun hyvyydessäsi." Ja kun hän heräsi, ja aamu oli tullut, väkijoukko kokoontui ja toi Markuksen vankilasta, ja laittoi köyden uudelleen hänen kaulaansa ja sanoi: "Vetäkää käärme karjasuojaan!" Ja he vetivät häntä maata pitkin, samalla, kun hän kiitti Herraa Kristusta ja ylisti Häntä sanoen: "Sinun käsiisi minä luovutan henkeni, oi minun Jumalani!" Sanottuaan nämä sanat, hän antoi henkensä. Sitten saastaisten epäjumalien papit keräsivät paljon puuta paikkaan nimeltä Angelion, että he polttaisivat hänen ruumiinsa siellä. Mutta Jumalan käskystä tuli paksu sumu ja voimakas tuuli, niin että maa vapisi, ja satoi paljon, ja monet ihmiset kuolivat pelosta ja kauhusta ja he sanoivat: "Todellakin, Jumala Serapis on tullut hakemaan tätä miestä, joka tapettiin tänään."

<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen