JESHUA AIKUISENA

Jeshua opiskeli lääkäripapiksi. Hengen voima tarkoitti sitä, että Jeshua oli viisas ja oppinut. Hän paransi sairaita käsin ja lääketieteen keinoin. Eniten ja viimeisintä tietoa lääketieteestä sai kreikaksi. Jeshuan opiskelu oli helppoa, sillä hänen ei tarvinnut opiskella ensin kieltä päästäkseen lukemaan haluamaansa ainetta. Hän oli oppinut puhumaan ja kirjoittamaan kreikkaa alle kouluikäisenä kreikankielisten lasten kanssa.

Jeshuan ollessa käymässä synagoogakoulun lomalla äitinsä luona hän ajatteli aikansa kuluksi lähteä Magdalaan. Kaupunki oli n. 30 km päässä Beetlehemistä. Jeshua huomasi väentungoksen ja kiiruhti paikalle katsomaan. Lähemmäs mentyään hän näki lapsia ja naisia, jotka ihmettelivät jotain. Tyttö oli pudottanut kaivoon vedenottimen. Jeshua meni onnettoman tytön luo kysyen nimeä. Neitokainen vastasi ujosti olevansa Magdalan Maria. Jeshua nielaisi kaksi kertaa nähtyään tytön kasvot. Lisää romanssista PSARIssa.

Jeshua oli 21 vuotias ja Maria 18 vuotias, kun heille alettiin järjestää häitä. Hääpaikaksi sopi parhaiten Sepforiksen pohjoispuolella ollut pieni Kaanaan kylä. Se sijaitsi Syyriassa nykyisessä Libanonissa. Josephus oli laittanut viiniä ja tehnyt vahvaa olutta barbaarien tapaan isoihin puutynnyreihin, joissa olut oli käynyt erittäin vahvaksi ja maukkaaksi. Hän oli värkännyt pitkiä pöytiä ja penkkejä Jeshuan kasvatti-isän Joosefin ja hänen poikansa Jeshuksen kanssa. Jeesus Bar Abbas Jumalan eli Jerusalemin kuninkaan Abban poika oli kutsuttu kunniavieraaksi. Tullessaan paikalle hän sanoi tapansa mukaan: "Kumartakaa minua, olen ylhäisten sukua!" Matt. 22 ja Joh. 2

Jeshua perusti nasaretilaisten = uudistusmielisten salaisen paikan synnyinkaupunkiinsa Beetlehemiin. Niille, jotka etsivät paikkaa, sanottiin, että kulkekaa Saaridiin päin. Nasaretilaiset rukoilivat ahkeraan vuorella, josta puhutaan usein Raamatussa. Paikkaa ei hevillä löytänyt. Beetlehemin tätä osaa sanottiin Daavidin kaupungiksi. Se on nykyisin raunioina. 1.Sam. 24:22 Henki eli pappi kehotti Jeshuaa menemään ylös vuoristoon rukoilemaan. Nasaretilaiset sanoivat menevänsä paastoamaan hämäten vastustajiaan kokoontuakseen salaa suunnittelemaan toimia papistoa ja miehittäjiä vastaan. Jeshua meni nasaretilaisten piilopaikkaan Beetlehemin temppeliin. Nasaretilaiset toivat sinne ruokaa ja viiniä, joten oli kiva mietiskellä ja paastota neuvoa-antavan voimalla. Jeshuakin keskusteli iltamyöhään Nasaret-liikkeen perustajan Johannan Makkabealaisen pojan Jeesus Ha-Notzrin oppien mukaan.

Pyhä Jeshua syntyi 17.4.0 Galilean Beetlehemissä Syyrian provinssissa ja kuoli 14.1.41 Galilean Kapernaumissa Juudeassa. Aika on laskettu siitä olettamuksesta, että Jeshua syntyi vuonna 0. Mitä Jeshualle tapahtui ja miksi hänet tuomittiin selviää PSARIsta.


<=== Takaisin ===>

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen