PSARI, JESUS CHRESTUS ja ISUS

PSARI PSARIn tekstinkatkelmät täältä.
JC Jesus Chrestuksen tekstinkatkelmat täällä.
Isus_härkä Isuksen osio tässä.

Tulevasta IKHTHYS -nimisestä kirjasta

Kauan ennen espanjalaisten portaiden rakentamista 1700-luvulla, Jeesuksen on väitetty kulkeneen tätä rinnettä ylös painava risti selässään. Jesus Chrestus kulki polvillaan jyrkkää rinnettä pitkin kohti pääkallopaikkaa Golgatia, joka sijaitsi rinteen päällä yhdellä Rooman seitsemästä kukkulasta Pincionilla, jota sanottiin Golgatiksi Jesus Chrestuksen eli Jeesus Kristuksen aikaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Steps

Rooman muita nähtävyyksiä:
http://www.lomamatkailija.com/rooma.php

Artikkeleitani kirjojen aiheista:

PAAVALIN NEOLOGISMI; HOMO VAI EI?

Paavalin väitetään keksineen uuden sanan kreikankieleen 1.Kor. 6:9 jakeessaan  [ks. täysi artikkeli], nimittäin arsenokoitai. Paavali ei itse ole tätä kirjoittanut, sillä vasta 300-luvulla keisari Konstantinus Suuren pojat kielsivät homoseksuaalien väliset suhteet. Paavalin ensimmäinen korinttolaiskirje on kadonnut, joten Paavalin kirjoittamaksi väitetty kirje ei ole aito.

Arsenokoitain on sanottu tarkoittavan homoseksuaalisuutta, mutta se ei pidä paikkaansa, vaan kreikan sana arsenokoitai tarkoittaa heteromiesten suorittamaan anaaliyhdyntää naiselle, eikä suinkaan homomiesten yhdyntätapaa tai homoseksuaalisuutta. - - Loppu tieto ja linkit tästä!

NERO JA MAANJÄRISTYS

Historioitsijat ovat kirjoittaneet muistiin tietoja maanjäristyksistä ensimmäisellä vuosisadalla. Tacitus kirjoittaa Apameassa Syyriassa tapahtuneesta järistyksestä vuonna 53. Seneca mainitsi teksteissään vuonna 58: "Kuinka usein onkaan Aasian ja Kreikan Achaean kaupungeissa tapahtunut äkillinen kuolemaan johtanut sokki! Näitä monissa kaupungeissa on nähty ja Syyriassa,ja kuinka monta Makedoniassa!  Kuinka usein Kyprokseen rakennusten rakentaminen on mennyt hukkaan tämän onnettomuuden takia!  Kuinka usein Paphos joutunut perikatoon!  Maanjäristyksestä tulleet uutiset ovat usein tuoneet meille tietoja järistyksessä kokonaan kerralla tuhoutuneista kokonaisistaa ​​kaupungeista. " - - Jatkuu.

PILATUKSEN KIRJEET

Vuonna 1800 löydettiin Roomasta koilliseen olevasta Aquilasta kuparitaulu, jossa oli hepreankielinen teksti, jonka todettiin olevan jäljennös Jeesuksen virallisesta kuolemantuomiosta. Paikalla oli muinoin ollut vanha Aminternum; nämä rauniot ovat vieläkin nähtävänä lähellä St. Vittorinoa. Taulun taakse oli kirjoitettu: "Samanlainen taulu on lähetetty joka suvulle."

Taulun teksti: PONTIUS PILATUKSEN TUOMIO. JEESUS NATSAREALAINEN ON RISTILLÄ KUOLEVA. Centurio Qvintus Kornelius käsketään viemään hänet teloituspaikalle. Jokaista, olkoonpa hän köyhä tai rikas, kielletään vastustamasta Jeesuksen kuolettamista. - - Pilatus jatkuu tästä.

PUBLIUS LENTULUS

Keisari Tiberius (v. 14-37 jaa.) nimitti Publius Lentuluksen ensimmäiseksi tuomariksi juutalaissiirtolaisten alueelle roomalaisten keskuuteen vastaamaan riita- ja tuomioasioista.

Pontius Pilatuksella on ollut kaksi eri Rooman valtakunnan tehtävänimikettä eli prefekti sekä pro curator eli prokuraattori. Pilatus on ollut ensin prefekti ja sittemmin prokuraattori, koska tehtävät ilmoitetaan tässä järjestyksessä. Pontius Pilatuksen ilmoitetaan erheellisesti olleen ensin Juudean prefektinä, ja että tämä prefektin virka muutettiin hänen vielä Juudeassa ollessaan prokuraattorin viraksi, mutta tämä on mahdotonta, sillä pro curator tarkoittaa, että henkilöllä on joku tehtävä ilman virkaa ja prokuraattorin tehtävä koski ainoastaan Rooman kaupunkivaltion sisäistä hallintoa. - - Tekstin loppuosa.                                                 
                                         Getsemanen kylän maatalo, jonne Jeesus Bar Abbas vietiin ruoskinnan jälkeen.

Jerusalemissa (ja ympäröivillä alueilla) ei ristiinnaulittu ketään, vaan tuomiotapana käytettiin ruoskintaa ristipuulavitsan päällä hyväntahtoisten Rooman keisareiden lakien mukaisesti. Miehitetyillä alueilla pelättiin kapinaa, joten juutalaisten annettiin soveltaa omia uskonnollisia lakejaan kohtalaisen vapaasti.


LISÄÄ TIETOA JOULUSTA

Joulu ja muu kristillinen juhlajärjestelmä perustuu suurelta osin pakanuuteen. Keisari Marcus Aurelius (v. 161-180 jKr.) käski määräyksellään voittamattomalle auringolle omistettua Sol Invicti-juhlaa vietettäväksi 24.-25.12., jolloin Saturnalia-juhlasta tuli voittamattoman auringon juhla. Jeesuksen syntymäpäiväksi on arveltu juutalaisten suurta sovituspäivää 10. tisrikuuta (syysk. loppu) ja lehtimajan juhlaa 15.-21. tisrikuuta (lokak. alku). - - Lisää tekstiä!

MARKUKSEN EVANKELIUMISTA

Markuksen evankeliumi on evankeliumeista vanhin ja siihen on kirjoitettu hyvin paljon tekstiä muista evankeliumeista. Eusebios lainasi Papiaksen kirjoitusta n. v. 130, jossa hän kirjoitti Markuksen olleen Keefaksen Pietarin tulkkina ja oppaana Roomassa. Pietari mainitsee kirjeessään Babylonian, jonka seurakunta lähetti terveisiä, ja jossa Pietari oli poikansa Markuksen kanssa. Kyseessä oli varmaan Egyptin Babylonia, jota verrattiin usein Sodomaan siellä tapahtuneen maanjäristyksen takia. Keefaksen Pietarin poika Markus kirjoitti Markuksen evankeliuminkin ja Pietarin kirjeet. Markus opiskeli Egyptissa ja siirtyi sieltä isänsä Pietarin kanssa Roomaan, jonne tästä tuli ensimmäinen paavi, ja joka todennäköisesti asetti johtavana piispana eli paavina poikansa Markuksen Aleksandrian ensimmäiseksi piispaksi. - - Lue loppukin!

YLEISTÄ

Kirjoihin liittyvää yleistä tietoa löydät tämän linkin takaa.

HUOM! Yllä olevan linkin kautta voit myös lukea kirjojen esittelytekstit!!

Samassa paikassa ovat lisäksi nähtävissä sivumäärät ja sisällysluettelot, Nettikirjan myymien palojen sisällöstä tarkempaa tietoa sekä ISBN-koodit saatavilla.


JESUS CHRESTUKSESTA

Jesus Chrestus kirja jatkaa PSARI kirjaa täydentäen oikean Jeesus Nasaretilaisen tietoja, siksi siinä on osittain myös päällekkäistä tekstiä, eikä välttämättä tarvitse hankkia molempia kirjoja. PSARI kertoo Juudeasta ja Galileasta sijoittuen Israeliin ja Jesus Chrestus kertoo enemmänkin Rooman kaupunkivaltion ja sieltä alkunsa saaneen kristinuskon alkuvaiheista.

Molemmista kirjoista löytyy viittauksia lähteisiin ja Jesus Chrestus kirjassa on mainittu jopa tekstejä alkulähteistä. Osa teksteistä on suomennettu latinasta ja kreikasta niiden tekstien osalta, joita on viime aikoina löydetty arkeologisissa kaivauksissa, ja jotka ovat laitettu myös internetiin kaikkien nähtäviksi ja luettaviksi.KIRJOJEN OSTAMINEN

Kirjoihin on mahdollista tutustua tietyin rajoituksin tämän sivuston ohella myös Google kirjoissa! (Edeltävä linkki on PSARIin.), jos haluat nähdä kirjan sisältöä itse omin silmin. Jesus Chrestuksen esikatselu on puolestaan täällä näkyvissä. Tässä Isus.

www.BoD.fi Kirjan kustantajana toimii alunperin pelkästään saksalainen yritys, joka tarjoaa nyt palvelujaan myös Suomeen.
JA tästä löydät BoD Shopin eli Books on Demandin nettikirjakaupan, josta voit ostaa kaikki kirjani painettuina. Myös Isus on BoD Shopin kautta hankittavissa.

Jesus Chrestus on olemassa nyt myös englanninkielisenä ja sitä voi ostaa myös Amazonin nettisivujen kautta kansainvälisesti. Amazon tästä!

Kirjat voit tilata netin kautta postitse muun muassa seuraavista nettikirjakaupoista, jotka toimivat jälleenmyyjinä ja/tai yhteistyökumppaneina BoDille:

 * Suomalainen kirjakauppa
 * Akateeminen kirjakauppa
 * Bookplus
 * Suurikuu
 * Levykauppaäx
 * Amazon (Mutta Jesus Chrestus saatavilla vain englanniksi.)

LINKIT MUILLE SIVUSTOILLE

SUOMEKSI:

KÄSILLÄ  PARANTAMINEN  JA  TIEDE

Ihminen on sähköinen olento ja hermosolut toimivat sähköimpulssien tavoin. Sähkö muodostaa ympärilleen magneettikentän ja myös ihmisen kehon ympärillä on magneettikenttä. Toisilla ihmisillä kenttä on heikompi kuin toisolla ja sairaudet heikentävät ihmisen kenttää. Joidenkin ihmisten magneettikenttä on niin vahva, että he pystyvät asettumaan heikon kentän omaavan kenttään ja omalla magneettikentällään tasapainottamaan sairauden takia heikentyneen kentän ja näin saavan hermosolut toimimaan taas normaalilla tavalla, jolloin jotkut sairaudet paranevat solujen toiminnan normalisoiduttua. Heikon kentän omaavan parannettavan ihmisen kädestä Parantaja pitää kiinni tietyllä otteella parannushetkellä. Parannettavat kokevat tuolla hetkellä niin voimakkaan hyvän olon ja rauhan tunteen, että itkevät. Jotkut itkevät vasta muutaman tunnin kuluttua, kun kehon kuumottava tunne on kadonnut.

Ihmisen magneettikentistä tietoa:
http://www.tiede.fi/kysy_asiantuntijalta/kysymys/153/onko_ihmisella_magneettikentta_

http://www.news-medical.net/news/20110622/15308/Finnish.aspx

Tässä linkissä kerrotaan myös evoluutiosta:
http://universio.wordpress.com/category/evoluutio/

http://www.aftonbladet.se/halsa/article12221152.ab

Tässä lisää tietoa magneettikentistä ja niiden vaikutuksista ihmiseen:
http://www.leenakorpinen.fi/temporary_book/Sahkosta_ja_terveydesta.pdf

Kielilläpuhumisesta linkki:
http://www.tiede.fi/uutiset/2712/kielillapuhujan_kontrolli_herpaantuu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENKELIT

Vulgatassa nuntius tarkoittaa ihmishahmoista lähettiä ja sanansaattajaa Angelus tarkoittaa henkiolentoa sanansaattajana.

http://www.kolumbus.fi/seanhype/virtual/enkeli.htm

Enkeli tarkoittaa Raamatussa ihka elävää miestä, mutta heprean ihmistä tarkoittava sana sanansaattajasta muutettiin 1300 -luvulla henkiolentoa tarkoittavaksi sanansaattaja-sanaksi angelos. Enkeliä alettiin käyttää vasta 1 300-luvulla siivekkäänä henkiolentona Raamatuissa.

Aiemmin enkeliä kuvattiin nimellä nuntius eli ihmistä tarkoittavana sanansaattajana ja lähettinä, joka kuljetti viestejä ja toimi hallitsijan ja muiden ylempiarvoisten tiedon kuljettajana, joten enkelit siis olivat miehiä. Messias oli yksi silloisen Juudean kolmesta messiaaniseen virkaan voidelluista miehistä eli hän oli jumala, profeetta tai pyhä henki arvonimen omannut Messias. Nämä kolme messiaanista virkaa annettiin uudelle kuninkaalle, profeetalle tai ylipapille, jotka saivat arvonimen jumala, profeetta tai pyhä henki voitelutilaisuudessa.

Raamatullisessa mielessä näkymättömiä hengellisiä enkeleitä ei siis ole olemassakaan, vaan ne ovat ihmisten itsensä keksimiä hahmoja.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apokryfikirjat.com Raamatun ulkopuolisiin Apokryfisiin teksteihin voit tutustua tästä. Kaikki sivuston tekstit on suomentanut Tuomas Levänen. Katso myös todistusaineistoa siitä, että Markuksen evankeliumin kirjoittaja oli Serapis -kulttiin kuulunut ja todisti Härkä-jumalan nimeen, tästä linkistä. (Erityisesti toiseksi viimeinen kappale on tärkeä!)

Jahve ja hänen Asheransa: Katso Jehovan todistajien alkuperästä.

Satunnaisia linkkejä uutisiin ja toisaalle:

Keskusteluja ja kirjoituksia:
http://aikainviisaus.net/foorumi/index.php?action=profile;u=2233;sa=showPosts
http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11827-kenelle-jumala-uhrasi-poikansa
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=118763&start=0&tstart=150

Satunnaisia sivuja:
http://www.argumentti.fi
http://www.kristitynfoorumi.fi/juuret16.htm
http://www.netikka.net/mpeltonen/nimi.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisuuden_käsitys_Jeesuksesta
http://www.finbible.fi/38alaviite/2Mooses/2Mooses_20.htm (Raamatun tekstejä selostuksineen.)
http://koti.phnet.fi/petripaavola/torinonkaarinliina.html
http://sites.google.com/site/juhven/Home
http://www.islamopas.com/bok/jeesus/luku2.htm
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk19.html
http://www.nic.fi/~shn/tekstit/onkorluo.htm (Tietoa Raamatun teksteistä ja mm. masoreeteista.)

Uutisia:
http://www.avaruus.fi/uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/tutkijat-loysivat-alkuperaista-alkurajahdyksen-synnyttamaa-kaasua.html
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Egyptistä+löytyi+17+kadonnutta+pyramidia/1135266405860 (Alkuperäinen uutinen tästä.)
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/ratkaisu-lahella-algoritmi-avaa-raamatun-salat/art-1288420834805.html

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2010/11/muinainen_metallikuona_saattaa_olla_kuningas_salomon_kaivoksista_2179938.html
http://yle.fi/alueet/turku/2011/01/naudanhammas_muuttaa_historiaa_2323282.html
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/01/tutkijat_nykyihmiset_lahtivat_afrikasta_luultua_aiemmin_2321608.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/03/agatha_christien_ihovoide_pelasti_muinaismuistoja_2421850.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/03/kemiallinen_sodankaynti_oli_tuttua_jo_tuhansia_vuosia_sitten_2421579.html
http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparisto/2011/04/kiinasta_loytyi_ennatyssuuri_hamahakkifossiili_2532186.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/04/neandertalilaiset_hautasivat_vainajansa_symbolisin_menoin_2535975.html
http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2011/05/muumioitu_prinsessa_karsi_sydanvaivoista_2604657.html
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/05/tutkijat_uskovat_loytaneensa_ensimmaisen_elinkelpoisen_eksoplaneetan_2601342.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/06/muinaiset_roomalaiset_lihottivat_hiiria_ruoaksi_2664692.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/10/kymmenien_sandaalien_loyto_kertoo_skotlannin_roomalaisajasta_2917142.html
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/10/kivikauden_lapset_opettelivat_tekemaan_taidetta_2916477.html
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/11/nykyihmisia_tuli_eurooppaan_yllattavan_varhain_2998297.html
http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/homoseksuaalisten-aivot-poikkeavat-heteroseksuaalisista

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/110762-jarisyttava-loyto-uutta-tietoa-jeesuksesta (Jatkuu tästä ja tästä edellinen suomeksi.)
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/111370-jeesuksen-viimeinen-ehtoollinen-–-”vaara-paiva”

Hauskoja juttuja suomeksi:
http://antiikki.taivaansusi.net/timeline/kulttuurin_aikajana.htm (Aikajana Rooman kulttuurista.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENGLANNIKSI:

Kivikautiset tunnelit

Alla olevan linkin kautta löytyy uutinen Euroopan alla kulkeneista tunneleista, jotka rakennettiin kivikaudella. Jutussa sanotaan, että väitetyt tuhansien kilometrien verkostot olivat turvalliseen matkustamiseen, suojana säältä ja mm. metsästyksen apuna. Lisäksi keskiajalla kappeleita rakennettiin luolastojen sisäänkäynneille, koska haluttiin heikentää paikkojen pakanallista merkitystä. Joissain kirjoituksissa tunneleihin on viitattu alamaailman sisäänkäyntinä.

Ehkäpä nuo tunnelit lienevät syy mytologian alamaailma-taruston syntymiseen... Useat kansantarujen yhteiset tarinoiden aiheet kun ovat muutenkin varsin usein ilmeisesti tulleet kivikauden ajan tapahtumien rohkaisemiksi. Esimerkiksi vedenpaisumusmyytti Mustanmeren synnystä Bosporin salmen murruttua auki sekä kalevalaisten kansanlaulujen maan synty merestä voi olla vain tarinaa Suomen paljastumisesta jään alta jne. Eurooppalaisturkkilaisen tunneliverkoston olemassaololla kun on yhteys kreikkalaisiin, roomalaisiin, suomalaisiin, kelttiläisiin ja skandinavialaisiin alamaailmoihin.

http://austriantimes.at/news/Around_the_World/2011-08-03/35344/Tunnel_vision

Kuolleenmeren kääröt (Qumranin kääröt) ovat nyt netissä helposti kaikkien ihmisten tarkasteltavissa tämän linkin kautta. Israel ja Google ovat tehneet yhteistyötä tämän kokoelman tuomiseksi julki netissä. http://dss.collections.imj.org.il/

Katso myös aiheeseen liittyen: http://www.ibiblio.org/expo/deadsea.scrolls.exhibit/intro.html (englanniksi)

Maailman vanhin Raamattu löytyy myös netistä.

http://www.codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx

Kannibalismi ja (alku)kristityt:

http://www.bible-researcher.com/persecution.html
http://www.gotquestions.org/cannibalism-Bible.html
http://www.christianity.com/ChurchHistory/11629581/
http://www.crusades-encyclopedia.com/cannibalism.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Roman_Empire
http://www.christianitytoday.com/ch/1998/issue57/57h012.html
http://www.confessingevangelical.com/?p=1072
http://www.fordham.edu/halsall/ancient/christian-cannibals.html
http://nobeliefs.com/communion/communion.htm
http://www.killermovies.com/forums/archive/index.php/t-423565-symbolic-cannibalism-in-christianity.html

http://www.documentacatholicaomnia.eu/03d/0100-0200,_Minucius_Felix._Marcus,_Octavius,_LT.pdf

Kuvalinkkejä:

Kuvia Galilean Beetlehemistä Daavidin kaupungista näet painamalla tästä. Galilean Beetlehemistä lisää.
Al-Fayuumin nykyisiä siipirattaita ym. nähtävyyksiä voit ihastella täältä.
Katso Raamatun Sodoma ja Gomorra tästä!
Kappadokian kukkulaista maastoa täällä.
Kapernaumin kaupungista kuvia.

Tämän linkin kautta näet Raamatusta tutun Joosefin tieksi kutsutun Niilin sivuhaaran putousmaisesti laskevan veden. Al-Fayyumin vanha nimi oli Mer-Wer, mikä on suomeksi Suuri Meri ja tätä paikkaa kutsuttiin myös Kaislamereksi, sen rannoilla kasvaneiden kaislojen vuoksi.

Satunnaisia linkkejä:

Satunnaisia sivuja englanniksi:
http://www.sanityquestpublishing.com/essays/BabEgypt.html (lue suomeksi)
http://www.touregypt.net/babylon.htm (lue suomeksi)
http://www.bible-history.com/ (lue suomeksi)
http://www.instapunk.com/archives/InstaPunkArchiveV2.php3?a=2084
http://www.mystae.com/restricted/reflections/messiah/tomb.html
http://www.come-and-hear.com/sanhedrin/sanhedrin_43.html
http://www.thenazareneway.com/likeness_of_our_saviour.htm
http://www.answers.org/bible/description.html
http://www.documentacatholicaomnia.eu/a_1011_Conspectus_Omnium_Rerum_Ratione_Temporum_Distributus_0000-0099.html
http://www.ibiblio.org/expo/deadsea.scrolls.exhibit/intro.html
http://www.touregypt.net/featurestories/hangingchurch.htm
http://www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g294201-d459916-w2-Old_City_Coptic_Cairo-Cairo.html
http://www.capri.com/en/s/villa-jovis-mount-tiberio

http://www.earlychristianwritings.com/gospelpeter.html
http://www.earlychristianwritings.com/secretjames.html
http://www.earlychristianwritings.com/pistis.html

Josephuksen kirjoittamat ristiinnaulitsemiset:
http://religiousstudies.uncc.edu/people/jtabor/cruc-josephus.html
http://www.josephus.org/quotes.htm
http://www.sacred-texts.com/jud/josephus/ant-18.htm
http://life.liegeman.org/historymaker/extern3.html

Hauskoja juttuja englanniksi:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3040699/Internet-fan-says-he-found-face-of-Jesus-in-a-field-using-Google-Earth.html
http://www.proxima-veritati.auckland.ac.nz/Herculaneum/ (Virtuaalinen Herculaneumin kaupunki 3D:nä.)

Palaa takaisin etusivulle

Mikäli tunnet esimerkiksi tarvetta antaa palautetta sivuihin ja kirjaan liittyen tai Sinulla on jokin muu syy ota yhteyttä!

Copyright © 2008-2012, Sirpa Montonen